View this email in your Browser

Header EUMOSCHOOL
 

EUMOSCHOOL - Buletin informativ nr. 2

EUMOSCHOOL – Citiți raportul de cercetare!

didactic of emotions

Ați citit deja raportul de cercetare realizat în cadrul proiectului EUMOSCHOOL?
Acesta este disponibil acum în 6 limbi diferite!

Raportul de cercetare oferă o prezentare a stării fenomenului de părăsire timpurie a școlii în Austria, Italia, România, Turcia și Ungaria, precum și a strategiilor naționale de prevenire a acestui fenomen.

Ești curios să afli ce înseamnă inteligența emoțională și educația emoțională și cum pot ele ajuta la prevenirea părăsirii timpurii a școlii?

Află mai multe descărcând raportul!

 

Download the research

 

Acest raport de cercetare a fost elaborat de partenerii care implementează proiectul EUMOSCHOOL – Educație emoțională pentru prevenirea părăsirii timpurii a școlii, ca un prim produs al proiectului.  

Ricerca EUMOSCHOOL

Proiectul EUMOSCHOOL își propune să elaboreze, să testeze și să implementeze o nouă metodologie și un curriculum inovator pentru dezvoltarea educației emoționale în școli, cu implicarea a 6 țări (Italia, Marea Britanie, Ungaria, România, Turcia și Austria) pentru a oferi un model de intervenție eficient pentru reducerea fenomenului de părăsire timpurie (PTȘ) a școlii. Activitățile majore vin în întâmpinarea nevoilor din ce în ce mai accentuate atât ale profesorilor, cât și ale elevilor lor.

Proiectul se fundamentează pe adaptarea la nivelul UE a metodologiei originare din Italia „Didattica delle Emozioni”© (Didactica emoțiilor, DoE), elaborată pe baza unei experiențe de 16 ani de studiu al educației emoționale. Metodologia a fost testată cu succes pe 3000 de profesori, părinți/ tutori pentru îmbunătățirea stării de bine și a competențelor transversale cheie ale elevilor contribuind astfel la reducerea PTȘ și dezvoltând competențele profesorilor și personalului didactic. EUMOSCHOOL își propune să promoveze metodologia pentru a ajunge la numeroși elevi, profesori și personal didactic prin integrarea educației emoționale în curriculumul școlar.

Ca prim pas al proiectului, s-a realizat o cercetare care și-a propus să identifice starea de fapt în domeniul educației emoționale și al fenomenului de PTȘ în fiecare țară, precum și să realizeze o anchetă cu implicarea profesorilor și a experților din sistemul de învățământ din țările respective.

Cercetarea incluse:

  1. studiul documentelor referitoare la contextul și sistemul de învățământ în țările partenere, identificarea definițiilor pentru termenii relevanți din domeniul educației emoționale, identificarea practicilor curente;
  2. anchetă referitor la nevoile școlilor și profesorilor în ceea ce privește prevenirea PTȘ și educația emoțională.

Rezultatul 1 a oferit o bază consolidată pentru realizarea următoarelor produse:

  • Rezultatul 2 - EUMOSCHOOL OER: un curs online pe o platformă moodle.org despre Didactica emoțiilor, prezentând printre altele tehnicile și abordările pedagogice care au fost testate în sala de clasă.
    Acest curs a fost deja pilotat pe 45 profesori din 5 țări și parteneriatul lucrează în prezent la realizarea formei finale a cursului pe baza feedback-ului primit de la primii cursanți. Această versiune finală va fi disponibilă în curând.
  • Rezultatul 3 – Ghid interactiv pentru implementarea EUMOSCHOOL ca o abordare holistică pentru prevenirea PTȘ: ghid interactiv pentru implementarea DoE în școli.
    Ghidul a rezultat pe baza implementării în sala de clasă a tehnicilor DoE învățate de profesori la cursul EUMOSCHOOL OER. Ghidul va cuprinde studii de caz și informații despre implementarea realizată în 27 de școli cu peste 700 de elevi. Acest ghid va fi disponibil în curând.
  • Rezultatul 4 – Recomandări de politici: un document formal ce adresează recomandări reprezentanților instituțiilor educaționale pentru a adopta educația emoțională în curriculumul școlar ca o abordare holistică de prevenire a PTȘ.

Țineți aproape pentru a afla mai multe din următorul buletin informativ!

   

Coordinator

Centro per lo Sviluppo Creativo Danilo Dolci

Italy

www.danilodolci.org

 

Emotional Training Center

Italy

www.educazioneemotiva.it

 

 

Verein Multikulturell

Austria

www.migration.cc

 

Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány

Hungary

www.rogersalapitvany.hu/index.php/en

 

Doğa Schools

Turkey

www.dogaokullari.com/en

 

University of Gloucestershire

United Kingdom

www.glos.ac.uk

 

Consortiul International Lectura Si Scrierea Pentru Dezvoltarea Gandirii Critice

Turkey

www.rwctic.org

Contactați-ne!

Sunteți factor interesat din domeniul educației și ați dori să aflați mai multe?

Contactați managerul proiectului: Ariana Stanca Văcărețu

 

 

 

EUMOSCHOOL pe rețele de socializare

www.eumoschool.eu